07 veljače 2013

GRILL PEACE UNITED, 12 lito 3 put

Radočaj, Brežac, Softić-Dime, Olja Grubić crteži
Subota 09.02. u 19.00 Savičenta, oštarija Ferlin


DIM - dime di će sami ili di hi zovu. Pitaju samo koliko po osobi? Pjesama! Alora čitati će se pjesme, a Mario Benčić će he tentati i pitati kako i ča z tin pesmama.

 PODACI O AUTORIMA
  • Daniel Radočaj rođen je 7. ožujka, 1979. godine u Puli, gdje i živi. Svojim aforizmima, poezijom, i kratkim pričama, zastupljen je u četrdesetak književno-kulturoloških tiskovina s područja bivše Jugoslavije, i izvan nje, u prijevodu na engleski, makedonski i poljski. Objavio zbirku poezije „Četrdeset i četiri plus šezdeset deveta“ – književni klub Branko Miljković, Knjaževac, 2006., i zbirku kratkih priča „Velika smeđa fleka“ – Zigo, edicija Katapult, Rijeka, 2011.
  • Bruno Brežac je proizveden 1987. u SFRJ, što znači da će trajati duže od kapitalističkih igračaka ako je suditi po Iskrinom mlincu za kavu koji još uvijek radi. U svojoj poeziji brutalno iskreno razgoličuje i demistificira muško-ženske i ine međuljudske odnose. Još ni jedan izdavač nije uočio njegov enorman talent.
  • Patricija Softić je vanzemaljka, majka još jedne petogodišnje vanzemaljke, i novinarka je ovisnog lista Glad Istre. Veliki je idealist i utopist, još uvijek znatiželjna kao dijete i previše analitična, pa je pisanje drži s prave strane one tanke granice između razuma i ludila. Pardon, zaboravih za sebe napisati, da sam rođena 16.10.1978. u Puli, na dan kada je Ivan Pavao proglašen papom. :) Eko, ja se rodih, a njega oko podne proglasili papom. Mada prezirem Crkvu, a vjerujem u Boga, njega poštujem, bio je dobar čovjek.
Oni su samo dio udruge mladih neafirmiranih autora DIM iz Pule.



Olja Grubić je puležanka, sad je apsolventica na Akademiji za Vizualne Umetnosti u Ljubljani, najveć da je pieža tehnika crteža i fotografije, a govori da bi rad dekonstruirati svit da bi ga se joped moglo konstuirati. Izlagala je na dosti misti, Pula, Rovinj, Labin, Ljubljana, Zagreb, itd. Dobila je par lipih nagrad, a crteže ke ćemo viti u subotu još nisu nideri izlagani.

I fala unima ki nas sponzoriraju – Istrijanskoj županiji i Ministarstvu kulture RH, pak ćemo sve to finiti z palenton zuz šugo ala Điđi.

Kuraja,
Pekica

Nema komentara:

Objavi komentar