02 siječnja 2009

Evelina Rudan kod Ferlina

Mlada književnica Evelina Rudan, 3. siječnja, dolazi u Savičentu. Prva je subota u Novoj godini, a zadnja prije proljeća u GrillPeace United zimskoj seriji. Evelina Rudan predstaviti će nedavno iz tiska izašlu knjigu pjesama Breki i ćuki. Za ovu je zbirku dobila Književnu nagradu Grada Rijeke 'Drago Gervais' 2007. godine u kategoriji neobjavljenih djela.

Evelina je rođena je u Puli 1971. Diplomirala je kroatistiku i južnoslavenske filologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radila je u Pazinskom kolegiju - klasičnoj gimnaziji i nakladničkom poduzeću 'Josip Turčinović', a od 2000. godine zaposlena je kao zanstveni novak na Filozofskom fakultetu u Zagrebu - Odsjek za kroatistiku. Uže područje njezina zanimanja jesu usmene predaje i njihova žanrovska posebnost.

Na zidu Oštarije Ferlin još vise fotografije Emila Živolića iz 2003. godine sa Savičentinima u srednjovjekovnoj odjeći. Iste večeri će te fotografije biti ponuđene na aukciji, a kantat će Cerani - Armando, Bože Žgomba i Marino Benčić

Nema komentara:

Objavi komentar