11 ožujka 2010

Grill peace united – deveto lito – peti put

Darko Dukovski: Istarski povijesni erotikon
Subota, u 19.00 oštarija poli Ferlina

U subotu s početkom u 19 sati u oštariji poli Ferlina Šikuti machine će ugostiti Darka Dukovskog i ceranske kantadure na tanko i debelo.

Darko Dukovski ugledan je istarski povjesničar, predavač na Filozofskom fakultetu u Rijeci i na Odjelu za humanističke znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Plodan je istraživač istarske povijesti XX. stoljeća, kako one političke (razvoj fašizma, Drugi svjetski rat i poraće, Hrvatsko proljeće u Istri), tako i one društvene, posebno takozvanog "malog čovjeka", proučavajući povijest pripadnika različitih društvenih slojeva i marginalnih skupina.

S Dukovskim će upravo o povijesti „malog čovjeka“ razgovor voditi Mario Benčić na temu “istarski povijesni erotikon”. Kako je Dukovski velik dio svoga rada posvetio proučavanju povijesti mentaliteta i narodne kulture, bit će zanimljivo čuti što je doznao i spoznao o erotskom imaginariju i svakodnevnoj praksi istarskih ljudi u ne tako davnoj prošlosti.

Iako je bila najavljena izložba senjora Fulvia Juričića, zbog neodgodivih obaveza izložba će biti sljedeće subote. Fotografije Andija Bančića ostaju u oštariji još sedam dana, a novi izložbeni dio upriličit će Mario Ferlin sa svojim friško restauriranim bajunetama.

Za grillni dio večeri ove će subote kuhari Šikuti machina skuhati fažo z meson prasca Điđijevoga kuma.

Nema komentara:

Objavi komentar