13 siječnja 2011

Grill peace united - deseto lito - prvi put

Vesna Hadži, Đanino Božić, kantaduri i ravijoli

Subota, 15.1.2010. Savičenta, oštarija Ferlin u 19 sati

Šikuti machine vas poziva na drugi dio zimskog ciklusa Grill peace uniteda. Pokle Marka Brecelja, Elia Velana, Branka Lučića, Alema Korkuta i Sniježane Matejčić u goste nam dolaze Vesna Požgaj Hadži i Đanino Božić.

Vesna Požgaj Hadži ugledna je lingvistkinja, sveučilišna profesorica na Odsjeku slavistike Filozofskog fakulteta u Ljubljani i višegodišnja suradnica na Odsjeku za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Puli. Iz širokog područja njezinog znanstvenog rada, moderator razgovora Mario Benčić pokušat će od ove iznimno zanimljive gošće doznati ponešto o jezičnoj situaciji u novonastalim državama bivše Jugoslavije. U slobodno vrijeme profesorica Hadži je sa svojim suprugom Sašom i sinom Sanom proputovala gotovo cijeli svijet. O toj njihovoj obiteljskoj tradiciji putovanja te važnosti putovanja u čovjekovu odrastanju i edukaciji govorit će zajedno sa svojim sinom Sanom koji je na velika svjetska putovanja krenuo još dok je bio u pelenama.

Đanino Božić će za ovu priliku postaviti instalaciju koju je nazvao Putna Galerija – kako objašnjava, to je objekt kojeg možeš staviti u auto i odvesti ga gdje god treba.

Glazbeni dio večeri je na Noelovim leđima, još ne zna s kin bi kanta, ma da će rešiti. Grill je tradicionalan tj. ravijoli in bianko.

Nema komentara:

Objavi komentar