18 veljače 2016

Mona Lisa u Savičenti

Sikuti Machine 22-05-2013 19.50.39.jpg

U subotu u 19 sati u organizaciji udruge Šikuti machine, a u kultnoj oštariji "Poli Frlina" održati će se prezentacija najnovije zbirke čakavske poeziije Drage Orlića "Mona Lisa iz Paradiža".

Autora i Mona Lisu predstavit će Orlićev sudrug, kantautor Franci Blašković te mljekar Darko Pekica. Na promociji će nastupiti stalni etno - gost ovih događanja: Noel Šuran sa svojim mihom. On i Orlić zapjevat će poznatu tradicijsku pjesmu "Volija bin zrno biže / nego malu iz Paradiža/". Specijalni gost je gitarist i kompozitor, Josip Broz Tinturić, koji je već ranije komponirao Orlićeve pjesme.

U knjizi se krije i desetak crteža kojima je sam pjesnik oslikao svoju muzu Lizu. Urednica je Marija Pavletić, lektorica Dubravka Blaško – Dubi, dizajner Vladimir Bugarin, a nakladnik je Pučko otvoreno učilište "August Vivida" iz Buzeta.

Kažimo još i to, u već tradicionalnom gastro djelu večeri, u sklopu projektu Grill Pace Uniced, gosti su TZG Buja, oni će pripremiti pljukance u šugu od kobasic i rebri.

Zašto je za promociju izabrana Savičenta? Iz jednostavnog razloga jer, iako je Paradiž geografski bliže Vodnjanu, administrativno pripada Svetvničentu.

Nema komentara:

Objavi komentar