04 prosinca 2008

Igor kordej na Grillpeace United

Već smo van najavili da ovu subotu u Savičenti gostuje slavni crtač stripova Igor Kordej. U nastavku pročitajte i službenu najavu:

GrillPeace United, Savičenta - Promocija stripa "Srce bitaka" Igora Kordeja i razgovor s autorom
subota, 6. prosinca u 19 sati

Promocija prvog albuma stripa «Srce bitaka» kultnog hrvatskog strip-crtača Igora Kordeja i scenarista Jeana Davida Morvana, održana je početkom godine u Zagrebu.

Drugi album istog serijala promovira se u Savičenti u sklopu akcije Grillpeace United u organizaciji Šikuti Machine. Uz promociju stripa Kordej donosi na izložbu ilustracije i originalne table ovog stripa. Razgovor s Igorom voditi će Mario Benčić novinar Radio Pule. Kao i uobičajeno na večeri GrillPeace United nastupiti će i poznati pjevači tradicijske glazbe.
U subotu, 6.prosinca u Savičentskoj će oštariji kod Maria Ferlina nakon razgovora s Igorom Kordejem pjevati Miho i Petar Orlić i Mario Butković.

U proteklim tjednima ugostili smo Srđu Orbanića i Branka Vasiljevića, a nakon Kordeja, u subotu 13.prosinca dolazi nam pjesnik Bojan Žižović.

IGOR KORDEJ
Roden 1957. godine u Zagrebu. Radovi su mu objavljivani u brojnim omladinskim i mainstream časopisima i strip publikacijama na prostorima bivše Jugoslavije. Živio u Groznjanu, Francuskoj, Danskoj, Kanadi. Odnedavno (ponovno) živi i radi u Zagrebu. Od početka osamdesetih objavljuje stripove i ilustracije (osim u Hrvatskoj i na području ex- Jugoslavije) u frankofonskim zemljama, skandinavskim zemljama, Španjolskoj, Engleskoj, Njemačkoj, SAD i zemljama Latinske Amerike. Originali njegovih ilustracija i stripova nalaze se u privatnim i javnim kolekcijama po cijelom svijetu, od Washington Library of Congress, do Ureda Georgea Lucasa. Dobitnik je brojnih nagrada za ilustraciju i strip u zemlji i inozemstvu, objavljivan na desetak svjetskih jezika, a 2006. temeljem strip-serijala «SMOKE» nominiran je za dvije prestižne nagrade za najboljeg strip-crtača: nagradu Eisner (SAD) i nagradu Kurtzman (Kanada). Naručitelji: Dark Horse Comics, DC Comics, IDW Publishing, Marvel Comics i dr.

Igor Kordej je svojedobno bio jedan od vodećih članova legendarnog 'Novog kvadrata', te autor serijala "Metro", "Zvijezde" i "Vam". Jedan je od prvih domaćih stripaša koji profesionalno crta za inozemno trziste, a svoje je crtačko umijeće iznajmio na američkim serijalima "Tarzan", "New X-Men", "Black Widow", "Star Trek", "Star Wars" i "Cable" ("Soldier X"). Sa scenaristicom Alex de Campi, napravio je sjajan crnohumorni triler "Smoke".
Od nedavno je vrlo aktivan na francuskom tržistu i crta na serijama "L' Histoire secrète" («Srce bitaka») i "Empire".

Šikuti Machine

 

Nema komentara:

Objavi komentar