03 listopada 2013

Grill peace united 12 lito 7put



Orlić pjesnik – slikar& Ansambl KGB
Šikuti, subota, 05 10. u 18.00

Vega lita se ne moremo deliberati druga Orlića nikakor. U peten misecu je bija u oštariji poli Ferlina z svojin štorijami a sad mu vrag ni da mira pak je činija nike lipe slike, pak da bi rad okusiti duh kultne galerije u Šikuti. Da smo mu rekli nemore bi bija šeka dok ne cedimo, pak smo mu rekli more samo da se ga deliberamo. Inšoma sakramenski drug Orlić Drago svakih pet-šest lit iznenadi nas s nikom likovnon izložbon. Ako je i od Orlića - preveć je.


Već kao đak Gimnazije pedagoškog smjera u Puli imao je prvu izložbu u foajeu zgrade tadašnje Pedagoške akademije. Izložbu naslovljenu "Kišni dani" postavio mu je njegov učitelj Josip Crnobori. No, Orlić je tada bio zanijet amaterskim filmom u filmskom klubu "Jelen", ipak prvoj ljubavi se redovito vraća.
            U Poreču je član grupe "Galerija 6", sudjelovao je na više skupnih izložbi, te četiri samostalne izložbe. Izlagao je u Italiji u gradu Massa Lombarda. Posebno su mu bile zamijećene "Katedrale" i "Giocondino zlato". Voli eksperimentirati raznim materijalima, posljednja izložba bila je realizirana ispucanim metkičima zračne puške.
            Tako je i današnji postav, naslovljen SAMO JE VRIME KIČ, svojevrstan kolaž realiziran brojnim satovima (gdje li ih je samo našao). Očito se autor ruga vremenu i našoj ovisnosti o toj apstraktnoj i nepostojećoj formi, kojoj smo se svi predali na milost i nemilost. Konstanta na slikama osim satova su kratke pjesme istog naslova HIP I VIK, iz njegove istoimene zbirke ( nakladnik: Izdavački centar Rijeka, 1987).
U drugen partu večeri eli muzika maestro, stvar u svoje ruke će preuzeti Ansambl KGB ki će uveličati pesništvo druga Orlića nan Dragega!
Grill je kako i vajk kvazi-vegeterijanski (i jedna žlica vegete)!
Kuraja,
 Pekica

Nema komentara:

Objavi komentar